Strawberry On Top Of Cupcake From Sweden to Harajuku - 蛙: Kyary Pamyu Pamyu!

Saturday, January 12, 2013

Kyary Pamyu Pamyu!

Idag tänkte jag presentera en japansk sångerska och modell, Kyary Pamyu Pamyu (きゃりーぱみゅぱみゅ). Hennes riktiga namn är Kiriko Takemura och hon är född 29 januari -93. Hon arbetar som sångerska, modell och bloggerska i Harajuku, Tokyo. Allt började med att hon skrev en modeblogg och därefter tog hennes karriär fart, hon hamnade i olika Harajuku modetidningar och modeshower. Kyary blev snabbt en blomstrade affärskvinna och släppte sitt egna lösögonfransmärke "Harajuku Doll Eyelashes by Eyemazing x Kyary". Hon är engagerad med välgörenhet och hjälpte till under jordbävningen och tsunamin i Japan förra året. Hennes första singel "Ponponpon" släpptes i juli 2012 och hon berättade i samband med singeln debut att hennes inspirationskällor är Christina Aguilera, Katy Perry och Gwen Stefani.  Efter en mycket lyckad första debut singel släppte hon sin andra singel "Jelly" nationellt men även internationellt via iTunes. Därefter släppte hon "Tsukema Tsukeru" och "Candy Candy". Under sin korta tid i rampljuset har hon även hunnit släppa en egen biografi "Oh! My god!! Harajuku girl" plus ett eget debut album "Pamyu Pamyu Revolution". 

Hennes näst senaste musikvideo som släpptes i september heter "Fashion monster" och det uttrycket passar verkligen Kyary pamyu pamyu eftersom hon älskar mode och inspirerar andra ungdomar genom bl.a. sin blogg och musikvideos etc. Den 30 augusti 2012 blev hon utnämnd som Kawaii Harajuku ambassadör av borgmästaren i Shibuya. Kyarys stil är väldigt egen och speciell. Mina egna tankar om hennes til är att jag faktiskt inte tycker att hon tillhör någon specifik stil utan blandar lite av varje. I flera tidningar och utlåtanden från andra människor är deras tankar om henne att hon har ett doll liknande utseende, är fruktansvärt söt och vacker samtidigt som hon har humor och kan bjuda på sig själv med sina roliga grimaser. Grimaserna är något som har blivit lite av Kyarys grej, hon gillar att skämta och modetidningarna samt tv-reklamerna tar vara på detta och har faktiskt använt sig av det i sina modebilder/reklamer.

Mellan februari till april 2013 kommer Kyary ha sin första världsturné (KPP WORLD TOUR 2013). Hon kommer spela i USA, Frankrike, England, Belgien, Sydkorea, Taiwan, Singapore, Thailand, Australien och självklart i Japan. En konsert man bara inte får missa!!

En av Kyarys många grimaser.
Från en japansk modetidning.

No comments :

Post a Comment