Strawberry On Top Of Cupcake From Sweden to Harajuku - 蛙: Japans små konstigheter

Saturday, July 7, 2012

Japans små konstigheter

Tänkte ta upp i dagens inlägg om Japans små "konstigheter" som har fått mig att fundera, bli chockad och positivt överraskad!

Igår så fick jag mycket information om att det är tydligen väldigt vanligt för kvinnor här i Japan att hitta sig en man som faktiskt kan vara 20 till 30 år äldre. Detta är inget konstigt och de gifter sig gärna rikt för att kunna vara hemmafruar för att sedan ha som hobby, shopping. Så när jag gick i Harajuku idag, förbi alla stora dyra modeaffärer så insåg jag att detta faktiskt stämde väldigt bra.

När man går runt här i Tokyo och tittar på alla människor och sedan på deras ålder så kan man ej se någon som helst skillnad på en 25-åring och en 50-åring eftersom antingen ser japanerna väldigt unga eller väldigt gamla ut. Ännu värre är det om man tittar på en 14-20-åring.

Det där pratet om att man kan köpa allt sött och gulligt stämmer, inklusive djur. Hundar, katter och kaniner m.m. inte större än 10cm som ligger i en liten glasbur med 7 andra av sitt slag. Folk pekar och tittar "Åh vad söta, jag vill ha en." Dock köper inte många för det "produceras" mer än vad som köps. Vilket resulterar i att när djuren växer och "slutar vara söta" så avlivas dem. Detta fick mig att få ont i magen och fundera på hur detta kan försiggå utan att någon bryr sig.

Just nu är det kaos i Shibuya och Harajuku för det är den så kallade "7 days bargain". Detta är då en jättestor rea, där kvinnorna står utanför sin affär och skriker vad som är billigt och att man ska komma in till dem etc. Även män, homosexuella, står och skriker som tjejer till människorna att komma in och att det är billigt. Det är så mycket folk överallt och saker, jag har verkligen börjat uppskatta Sverige och våra 9 miljoner människor även fast jag gillar tempot är, Sverige ett underbart land.

Japanska kvinnors röster. Behöver jag säga något mera? Nej knappast. Alla kvinnor här i Japan låter som de vore fem år gamla och ska låta så söta, ljusa och gulliga som möjligt. Jag får helt ärligt ont i öronen när vissa japanskor pratar. Låter otroligt va? Tyvärr sant, vilket gör att jag måste/har börjat prata ljusare.

Jag är tydligen "stor" här men ändå så är jag tydligen väldigt söt och vacker vilket många har påpekat. Kanske borde flytta hit och få rejäl egoboost? Haha nej men skämt och sido, stor här i japan är liten i Sverige och japanerna är faktiskt värre med banting och att vara smal än vad vårat smalideal är i västvärlden. Tur att man redan har tappat nästan 3 kg på en vecka..

Varje dag så åker det 300.000 människor från/till den stationen jag åker ifrån. Det är ganska stor skillnad från min station hemma där de ibland inte finns en enda människa upp till högst 20 personer.

Har ni sett filmen Fast and furious: Tokyo Drift? I sådana fall så vet ni scenen där bilarna "hänger" och de snurrar fram till din bil. Så är det faktiskt här... Bilarna hissas upp med speciella konstruktioner etc. allt för att ta så lite plats som möjligt. Ibland är det 6 våningar med bilar som man kan se, som bilden nedan.
Finns så mycket mer jag kan och vill skriva om detta men får göra det i ett senare inlägg! :)

No comments :

Post a Comment