Strawberry On Top Of Cupcake From Sweden to Harajuku - 蛙: 蛙 / Groda / Frog

Sunday, August 4, 2013

蛙 / Groda / Frog

God kväll!
Som ni kanske har upptäckt så har jag ändrat lite i mitt bloggnamn och rent allmänt på bloggen nu. Jag trivs mycket bättre med designen nu och jag har även bytt ut välkomstkaninen till en välkomstgroda.

Jag valde att göra det lite mer personligt genom att lägga till det japanska tecknet 蛙 för groda i bloggnamnet. Varför var för att det är mitt smeknamn. Innan jag fick mitt namn Josefin av mina föräldrar så kallades jag grodan i flera månader, vilket jag fortfarande kallas utav dem. Alla andra bloggare väljer något de tycker är lite häftigt eller vad de kallas av sina vänner. Själv ville jag ha något mer speciellt som ligger mig varmt om hjärtat. Därför valde jag även att byta ut välkomstkaninen till mitt smeknamn.

Det som är kul är att groda på japanska har en fantastisk betydelse. På japanska uttalas groda för "kaeru" vilket även betyder att återvända. Groda sägs även komma med god tur. Så det är bra att alltid ha med sig en fejkgroda av något slag då det sägs att vänner, bra saker och pengar som du ger bort eller försvinner under ditt liv kommer någon gång "kaeru", att återvända. Groda är ett tecken på vår och därav ung/ungdom.
Det finns även en ordvits som är:

お金が返る。- Pengar återvänder.
お金が蛙。- Pengar är groda.

(Vilken tur att jag har en groda med mig alltid då... Mig själv!)

1 comment :

  1. Alltså din blogg är underbar :D tack för ett intressant inlägg också! Grodan är så sött smeknamn haha.

    ReplyDelete