Strawberry On Top Of Cupcake From Sweden to Harajuku - 蛙: Kawaii & Decora

Saturday, September 8, 2012

Kawaii & Decora

De stilarna jag tänkte ta upp idag är Decora och Kawaii. Börjar med Decora.

Vad är Decora?
Ordet Decora betyder dekoration och används mest av unga tjejer men även utav unga killar. I västvärlden är de vanligt att man kallar denna stil för Fruits men detta stämmer alltså inte, utan ordet har misstolkats från en tidning som heter FRUiTS som skriver om olika Harajuku stilar så som Decora. Stilen visas upp på Harajuku Bridge i Tokyo, särskilt på söndagar eller vid olika arrangerade event. Eftersom denna stil ser otrolig gullig och barnslig ut, syftar den på att få vara barn så länge som man bara kan.

Hur ser den ut?
Lager, lager och återigen lager med kläder och dessa ska vara färgglada. Ju mer desto bättre är utan tvekan mottot inom Decora stilen. Håret ska vara fullt med klämmor, diadem, spännen och håret ska helst vara färgat i två eller i flera färger. De accesorerar med mycket plast smycken, gosedjur, leksaker och dinosaurier, ja allt du kan tänka dig.. Väskorna ser ut som djur och deras favorit butiker generellt är Hello Kitty och Miffy. De dekorerar allt och tänker igenom sin stil väldigt noga.


Extrema Decoras
Moko är en känd japansk bloggerska och välkänd för sina kläder. Här är en hennes blogg.

Decora tjejer gillar att designa sina egna smycken utav vanliga saker eller som här nedan leksaker.

Vad är Kawaii?
Många har hört talas om Kawaii som anses vara det mest använda ordet i Japan. Det betyder huvudsakligen söt och gullig men tillskillnad från svenska språket så används detta ord på allt möjligt inom japanska språket t.ex. för kläder, utseende, mat, områden, musik till och med hur man beter sig etc.

Hur ser den ut?
Kawaii fashion utgörs av ljusa till pastell färger, volanger. Deras väskor visar anime karaktärer och accessoarerna är allt för stora leksaker. I Kawaii använder lite mer accessoarer än nödvändigt men inte i närheten utav vad Decora gör. Deras kläder ser ut som barnkläder och är lika små. Som kawaii person vill man helst betona sötheten hos den som använder sig utav stilen.

Tjejen nedan har blandat sin stil med Kawaii och punk vilket man kan se på smyckena. 

No comments :

Post a Comment